CamperStudio

Peterdi János fényképész

Antilop-kanyon

Utah állam után Arizona államba érkeztünk, azon belül is Navajo indián földre, első úticélunk a híres Antilop-kanyon volt! Mivel ősz van és nagyon szerencsések vagyunk, tudtunk foglalni időpontot, igaz, csak külön-külön időpontra, én mentem a korábbin, amikor több fény jut a kanyonba, Zsófi a későbbin, mert neki jobb a szeme.

Igazából a fotózás miatt csináltuk így, hamár nem tudtunk tavasszal-nyáron jönni, amikor tényleg jobban fotózható a hely. De ugye nem erre hegyeztük ki a túrát és egyébként se fizettünk volna kétszer annyit a “fotós” túrára, ahol engedik az állvány használatát és sokkal több idő áll rendelkezésre tökölni a fotókkal.

A túrát kizárólag indiánok vezetik, mivel a kanyon indián fennhatóság alá esik. Aki ide szeretne jönni szezonban jó előre (fél év!) foglalja le az időpontot, mi nem tettünk így, bíztunk a jószerencsében, meg hát ez a túra nem a kötöttségekről híres… Nehéz is lenne az összes útpontot napra pontosan előre megtervezni.

Tényleg nehéz szépen befotózni a helyet, a kanyon teteje szeret kiégni (ki is ég), maga a kanyon meg persze sötét, mint az országút. Azért nagyon igyekeztem, amellett, hogy magamba szívtam a hely varázsát. Szívjátok magatokba ti is, hátha átjön egy kevéske abból amit mi láttunk!

A túrával kapcsolatos írásaim, fényképeim, videóim megjelennek az Utazóbázis Európán túli Facebook csoportjában is. Utazással kapcsolatos érdekességekért, infókért, tájékozódás céljából ne habozzatok belépni!

Next Post

Previous Post

© 2024 CamperStudio

Theme by Anders Norén