CamperStudio

Peterdi János fényképész

Ősszel Őrség, Őrség Ősszel

Ha ősz, akkor Őrség. Mindig mondom. Gyerekkorom óta visszajáró vendég vagyok a Vend-ég alatt is, nem összemosandó, de összetúrázandó a két tájegység. Imádom. Nem csak ősszel szép, de ha még nem jártál erre, ősszel járj erre először. Magyarország egyik legszebb tájai a fent említett helyek, gyönyörű erdőkkel, dombokkal, eldugott tavakkal és kis kocsmákkal. 

Régen Kétvölgyben volt egy olyan kocsma, ahol a piszoár felett egy kis bársony párnán pihentethette fejét a vándor, alkoholmámortól dülöngélés helyett egy stabil pontot biztosítva, bizonyos lételemi funkciók ellátásához. Ősszel hatalmas máglyával is találkozhatunk errefelé, ha épp nem Szlovénia határán kirándulunk, mondjuk Orfalu közelében. 

A fáradt habtesteket a szentgotthárdi termál fürdőben érdemes kiáztatni. A vidék látogatása 1-2 évente ajánlott, lakóautóval és tűzifával felszerelkezve a sütögetéshez. Ha megszomjaztok térjetek be a helyi étterembe és kérjetek egy zöld színű eperjoy koktélt, amit én csak greenjoynak hívok. Azt is elárulhatom, hogy ez az ital nem kapható az Eszti falusi vendégasztala nevezetű lokálban, vagy ha kapható, nekem nincs ismeretem róla, mert oda még sosem tértem be és nem is terveztem.. Sajnos pontosabb elérhetőséget nem tudok adni a fellelhetőséghez, mert az italtól szerfelett bódult lettem az elfogyasztását követően, annak ellenére, hogy nem tartalmaz alkoholt. 

De hé, ha minden információt megosztanék, mi maradna felfedezés gyanánt? Nanáhogy semmi. Itt vannak a képek, meg lehet nyugodni. Mic drop.

Next Post

Previous Post

© 2024 CamperStudio

Theme by Anders Norén